BAK ZELF KOEKJES!

Niet alleen scholen, maar ook restaurants en veel winkels zijn nu dicht. Dat betekent dat je voorlopig geen taartje eet met je oma op woensdagmiddag. En geen verse koekjes met koffie met je vader op de zaterdagochtend. Of toch wel? Ook de deuren van Dudok

Aan de slag voor 9 koeken

Josje van Koppen Dudok.png

INGREDIËNTEN

100 gram kristalsuiker
125 gram boter op kamertemperatuur
100 gram bloem
1/2 ei
snufje zout
200 gram melkchocolade in stukjes
100 gram bruine basterdsuiker
mespuntje bakpoeder

1 Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

2 Meng de roomboter, alle suiker en het zout samen in een kom en kneed hier, met je schone handen, een mooi deeg van.

3 Zodra je deeg vaste vorm begint te krijgen, voeg je hier langzaamaan het ei aan toe. Blijf rustig doorkneden.

4 Voeg dan het bloem en de bakpoeder ook langzaam toe aan het deeg. Je zult merken dat dit een vastere vorm gaat krijgen en het kneden iets moeilijker gaat. Blijf goed doorkneden, net zolang totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn!

5 Tot slot voeg je de stukjes chocolade toe aan het deeg, hierbij is het belangrijk dat je deze gelijkmatig verdeelt door het deeg.

6 Verdeel het deeg nu in gelijke bolletjes en maak deze plat tot rondjes van ongeveer 6 cm doorsnede.

7 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierop met voldoende tussenruimte de ronde stukjes deeg.

8 Bak de cookies circa 10 minuten in de oven, maar kijk tussendoor of de koekjes al niet te donker kleuren. De koekjes moeten gaar zijn, maar zijn het lekkerst als deze nog een beetje zacht blijven van binnen.

Genieten maar!

TIP!

Versier bakpapier en verpak jouw verse baksels erin.

Laat ze met een persoonlijke boodschap bezorgen bij jouw opa, oma of andere vrienden of familieleden die je nu even niet ziet. Eet ze tegelijkertijd op via FaceTime: lekker samen smikkelen.