T-shirt design ontwerp wedstrijd
Ontwerp je eigen T-shirt! * Inzenden vóór 14 april *
Nog even en je zomerkleding kan weer uit de kast. T-shirts, tops: start maar vast met uitzoeken! Vind je alles eigenlijk nog wel leuk? Of is je smaak veranderd? Gooi niet gelijk weg wat je niet meer wilt, maar kijk er eens met andere ogen naar. Het kan je in dit geval zomaar een mooie prijs opleveren!
De Wasserij is dé creatieve broedplek in Rotterdam voor mode-ondernemers van de toekomst. Hier ontstaan mooie en duurzame producten en samenwerkingen. De Wasserij wil ook jou inspireren om duurzaam met kleding om te gaan. Daarom dagen we je uit om je garderobe in een nieuw jasje te steken. Ontwerp zelf een zomerprint en win een uniek kledingstuk, gemaakt in Rotterdam!
Pretty prints please!
Kriebelen jouw handen om aan de slag te gaan? Dit moet je doen! Maak je ontwerp voor een print op wit A4-papier. Het kan een tekening zijn, een collage of iets anders. Laat je inspireren door alles dat op je pad komt: zoek plaatjes in tijdschriften, teken je huisdier na, maak patronen van alles wat er in je kamer ligt of teken dat wat er op dat moment uit jouw raam te zien is.
De Wasserij - Prints Please!
Inzenden: voor 14 april 2020. Bekend maken 50 winnaars: 26 april. Inzendingen naar: info@dewasserij.cc onder vermelding van ‘Prints Please’.
Win win win
Maak een foto of scan (max. 8MB) van je ontwerp en stuur deze voor 6 april 2020 naar info@dewasserij.cc onder vermelding van ‘Prints Please’.Vertel ons wat jou inspireerde. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd én kledingmaat te vermelden. De 50 meest bijzondere ontwerpen worden in het Makerslab van De Wasserij geprint op een kledingstuk van jouw keuze. Ook nodigen we alle winnaars in het najaar uit voor een workshop zeefdrukken.
Waarom is duurzame mode belangrijk?
Door nieuwe kleding te kopen voelen veel mensen zich mooier, blijer of stoerder. Veel grote winkels spelen daar op in door vaak nieuwe en betaalbare kledingstukken te ontwerpen, met nieuw e kleuren en nieuwe prints. Daardoor gaan mensen meer kopen. Helaas worden deze kledingstukken vaak gemaakt in arme landen en onder slechte omstandigheden: de mensen die de kleding maken, werken bijvoorbeeld heel veel uren achter elkaar en krijgen weinig betaald. Daarnaast worden er bij het maken van kleding vervuilende stoffen en heel veel water gebruikt. De laatste jaren is hier meer aandacht voor en ontstaat er een tegenreactie met meer duurzame mode. Wat kan jij zelf doen? Goed voor je kleding zorgen, het niet te snel weggooien en kleding die je niet meer wilt, ruilen met vrienden, bijvoorbeeld.
Wil je er meer over weten? Kijk tv-programma ‘Genaaid’ terug op npo3.nl.