Fototips van Stephany

Met vier tips helpt fotograaf Stephany Caparn je thuis mooiere foto’s te maken met je telefoon. Geïnspireerd? Deel je foto online met #kinderkunstbode!

En dan ineens zit je thuis in plaats van in de klas. Wat doe je met al die vrije tijd thuis? Fotograaf Stephany Caparn geeft je tips, om zelf aan de slag te gaan met supermooie foto’s, gewoon in je thuisstudio met je telefoon!”

Fotograferen met je mobiel.png

Prachtige portretten
Wil je een portret van je familieleden maken? Dat kan ‘gestileerd’. Kies een neutrale achtergrond, bijvoorbeeld het grijze gordijn in de slaapkamer van je ouders. Zo is het net een studio. Zet ze op een stoel en laat ze serieus kijken: klikken maar!
Of maak een foto van iemand die iets doet. Bedenk van te voren op welke plek en hoe. Je vader tijdens het koken, je moeder terwijl ze de krant leest of je broer zoals je hem het liefste ziet…. als hij slaapt!

Stiekeme selfie
Selfies maak je vast genoeg, maar maak je ook weleens een stiekeme selfie? Bij deze selfie lijkt het alsof iemand anders hem heeft gemaakt alsof je zelf niets doorhad. Zet je camera op de zelfontspanner en laat jezelf in de achtergrond verdwijnen. Kan jij een selfieserie maken met als thema ‘Camouflage’?

Special effects met lipgloss
Alle soorten foto’s zijn op te leuken met special effects. Door bijvoorbeeld een glas met sap voor de lens te plaatsen en daar doorheen te fotograferen, of fotografeer met een caleidoscoop voor de lens. Ook leuk: smeer lipgloss uit over een stukje plastic en plaats dat tussen de lens en datgene dat je fotografeert. Misschien kan je zelf nog andere effecten bedenken: deel de leukste met ons via #kinderkunstbode!

Ssssstillevens
Misschien denk je bij stillevens aan een schilderij, maar ook fotografen maken prachtige verstilde tafereeltjes. Alles kan, het gaat hier om kleuren, vormen, compositie en licht. Probeer maar eens met wat stukken fruit of een bloem, of jouw eigen favoriete spullen. Licht is heel belangrijk, dus zoek een plek in huis met het juiste licht. Welke sfeer wil je? Mysterieus, vrolijk of juist dreigend? Drapeer een doek over een tafel of als achtergrond, stal je spullen mooi uit en fotograferen maar!

Stephany Caparn (1991) is een freelance fotograaf uit Rotterdam. Zij studeerde Fotografie aan de Willem de Kooning Academy. Ze exposeerde in het Wereldmuseum en had een solotentoonstelling in Villa Mondriaan. Met haar foto’s schetst zij een dromerig beeld van een betere wereld met authentieke, zelfbewuste modellen in kenmerkende outfits.

Stephany Caparn.png