HipHopHuis bij jou thuis!

Omdat je nu veel thuis bent, is het belangrijk om genoeg te blijven bewegen. Met deze moves van het HipHopHuis gaat dat helemaal lukken!

Lekker dansen, make your moves!
In het HipHopHuis ontmoet ik Danimé. Al tien jaar lang komt ze naar deze hiphop hotspot in Rotterdam: de plek voor iedereen die van dansen en urban houdt. Danimé begon hier als leerling en is nu zelf docent! Ze geeft les in ‘Dancehall’, een stroming die is afgeleid van reggae, ontstaan in het arme Jamaica van de jaren ‘80. De mensen hadden er weinig, maar wél muziek en de straat als podium! Dansen gaf een goed gevoel, voor iedereen. Danimé vertelt dat haar moves zijn afgeleid van alledaagse bewegingen zoals rennen, roeien of op een scooter rijden. Probeer het maar.

Op deze foto’s danst Danimé zonder muziek: het dansen zit al in haar lijf, de muziek in haar hoofd. Mét muziek dansen is natuurlijk wel leuker. Danimé: “Probeer de nummers Language en New Rave van Voicemail .” Daar word je vrolijk van!

www.hiphophuis.nl

Wie?

Daniëlla Mvambanu, beter bekend als Danimé (29 jaar) Docent bij het HipHopHuis.

HipHopHuis-1.png
1. Unknown feeling 1a. Doe alsof je een ballon probeert te pakken die van je wegzweeft. Begin met je rechterhand opzij, pak iets hoger over met links en eindig met rechts in de lucht. Hebbes!
HipHopHuis-2.png
1b. Houd je je rechterhand in de lucht en maak met je linkerhand cirkelbewegingen vanaf je kin naar beneden. Herhaal nu met links.
HipHopHuis-3.png
2. Flairy. Stel je voor dat je met twee handen een vlaggenstok vast hebt en de vlag van rechts onderlangs naar links zwaait. Stap dan twee keer uit naar rechts en zwaai je armen terug. Herhaal dit in zijn geheel met links.
HipHopHuis-4.png
3. Yengyeng. Beweeg je handen alsof je op een brommer rijdt en gas geeft. Zak daarbij steeds lager met je billen op de maat van de muziek.
HipHopHuis-5.png
4. Back to basic. Stap met één voet naar voren en neem je heup mee. Geef met de hand aan dezelfde kant een zweepslag naar voren. Houd je handpalm omhoog. Herhaal met je andere voet en hand, om en om.
HipHopHuis-6.png
5. Bogle dance. Begin met één hand in je zij en wieg met je heupen heen en weer op de muziek. Daarna gooi je beide handen in de lucht en maak cirkelende bewegingen boven je hoofd. Voel je vrij!

Nu jij!

Verzin zelf nieuwe bewegingen geïnspireerd op het dagelijkse leven - eten, drinken, slapen, traplopen, koken - en maak daarmee de moves van Danimé af.

.

Tekst en fotografie: Selma Hengeveld