OBJECT Rotterdam: jong ontwerp in historisch monument

Opbergmeubel Stuck van Studio Pin
Opbergmeubel Stuck van Studio Pin OBJECT

Voor de derde keer is het monumentale HAKAgebouw ook dit jaar tot de nok toe gevuld met vers en gevestigd ontwerp. Van gebruiksobjecten tot autonome kunst: de prikkelende selectie objecten staat zowel te kijk als te koop in het industriële HAKAgebouw. We beschrijven er alvast drie.

Bezoekers krijgen bij OBJECT Rotterdam steevast een mix van ontwerpen te zien op het grensvlak van design, kunst, mode en architectuur. ‘OBJECT is geen doorsnee beurs maar een zorgvuldig gekozen platform voor de liefhebber van bijzondere en duurzame objecten,’ licht directeur Anne van der Zwaag toe. ‘Bij ons kom je om je te laten inspireren, jong talent te ontdekken, een uniek stuk te kopen en het verhaal van de ontwerpers zelf te horen. De focus ligt op originele concepten, slimme materiaaltoepassingen en verrassende kleurcombinaties.’ Van der Zwaag scout veelbelovend talent dat afstudeert aan de Nederlandse designopleidingen en stelt zelf de selectie zorgvuldig samen. Elk jaar weer is de beurs daardoor een zinderend samenspel van ontwerp, events, makers en bezoekers, met de objecten – van gebruiksobject tot kunstobject – steevast in de hoofdrol.

OBJECT Rotterdam-directeur Anne van der Zwaag
OBJECT Rotterdam-directeur Anne van der Zwaag
IwanSmit.jpeg
Lichtinstallatie van Iwan Smit
HAKAgebouw
HAKAgebouw

Lichtinstallatie

De Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit presenteert een aantal nieuwe lichtinstallaties, waaronder Sculpture of Reclining Tiger. Iwans lichtobjecten zijn groots en kleurrijk.

Opbergmeubel

Stuck Over opvallende objecten gesproken. Studio Pin ontwierp Stuck, een allesbehalve archetypische kast waarbij de functie de vorm volgt. Het meubel lijkt stuk, maar is nog steeds functioneel: je bergt op waar dat kan.

Ontwerp in de omgeving

Voor de derde en laatste keer is het monumentale HAKAgebouw in Merwe-Vierhavens het epicentrum van ontwerp. Ook een aantal ontwerpers in de buurt van het HAKAgebouw doen mee, door hun studio open te stellen voor bezoekers.

OBJECT Rotterdam

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020

HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam

Openingstijden: vr t/m zo 11.00 - 19.00

Tickets: € 12,50 | gratis onder 12 jaar

www.objectrotterdam.com