Museumbezoek op anderhalve meter

De musea gaan weer open! Bestel vooraf kaarten

1. Le Corbusier La Femme et le marchal ferrant 1967.jpg
Le Corbusier (1887-1965), The Woman and the Blacksmith, 1967, Manufacture de Beauvais, 217 x 362 cm, wool. Collection Mobilier national. © Fondation Le Corbusier, c/o Pictoright Amsterdam 2019. Foto: Isabelle Bideau

Extra Large
Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois

Maandag 1 juni 2020 tot en met zondag 3 januari 2021

Kunsthal Rotterdam
Westzeedijk 341 | Rotterdam
www.kunsthal.nl

Metershoge, handgeweven wandkleden van Picasso en Le Corbusier

Voor het eerst in Nederland een groots overzicht imposante wandkleden van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. De tentoonstelling belicht een periode van honderd jaar. Een vrijwel onbekend aspect uit het oeuvre van veel moderne en hedendaagse kunstenaars. Dankzij de eeuwenoude weeftechniek ontstaan metershoge, handgeweven wandkleden met grote artistieke finesse en buitengewoon vakmanschap. Het grootste deel van de ruim zestig werken is vervaardigd in het historisch instituut ‘Manufacture des Gobelins’ in Parijs.


Zwermen in Schiedam

Kunstenaar Zoro Feigl speelt in zijn werk met de natuur en natuurwetten. ‘De mensheid plaats zichzelf graag boven of buiten de natuur’, zegt hij. ‘Nu zie je dat wij onderdeel zijn van een groter geheel. We kunnen niet zomaar de baas spelen over de natuur en haar wetten.’ Al zo’n acht jaar doet Feigl experimenten met de bewegingen van een zwerm vogels. Speciaal voor het Stedelijk Museum Schiedam leidde dat tot de mega-installatie ‘Zwermen’. Kijk je als bezoeker omhoog dan lijkt het net alsof er een zwerm vogels boven je hoofd vliegt.

3-Zoro-920x614-c-center.jpg
Zoro Feigl in zijn atelier. Foto: Aad Hoogendoorn

Zoro Feigl
Zwermen

Maandag 1 juni tot en met zondag 4 oktober 2020

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112 | Schiedam
www.stedelijkmuseumschiedam.nl


NO Meanwhile I'm doing exercise.jpg
Paulien Oltheten, Meanwhile I’m doing exercise, audiovisueel werk bestaande uit 25 videofragmenten en 100 foto’s, 22min35s, 2017. Collectie Nederlands Fotomuseum

Stay Healthy
Paulien Oltheten

Maandag 1 juni tot en met zondag 30 augustus 2020

Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332 | Rotterdam
www.nederlandsfotomuseum.nl

Sterke Verhalen

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam opent 1 juni zijn deuren met een speciale route door het museum; verdubbelde tentoonstellingsruimte en een nieuwe presentatie ‘Stay Healthy’ van Paulien Oltheten. Ook te zien zijn ‘Sterke Verhalen’ uit eigen collectie, ‘De collectie belicht door Marwan Magroun’ en ‘De Migrant’ van Anaïs López. De museumwinkel en de koffiebar zijn ruim opgezet en heringericht.


Museum voor jezelf

Een heel museum (bijna helemaal) voor jezelf! Want vanaf 2 juni bezoek je het museum met maximaal vier personen tegelijk. Een persoonlijke kijkervaring in de open architectuur van de modernistische witte villa. Alleen of met je lief, vriendin, zoon of familie geniet je van moderne meesters uit de collecties van het Chabot Museum en Museum Boijmans Van Beuningen met werk van o.a. Monet, Picasso, Munch, Chabot, De Kooning, Appel en Constant.

Chabot Museum Rotterdam_liggend_foto Bob Goedewaagen.jpg
Het Chabot Museum is een icoon van het Nieuwe Bouwen, gelegen in het Rotterdamse Museumpark. Foto: Bob Goedewaagen

Kunst stelt alles voor
Moderne meesters uit de collecties van het Chabot Museum en Museum Boijmans Van Beuningen

Dinsdag 2 juni tot en met zondag 29 november 2020

Chabot Museum
Museumpark 11 | Rotterdam
www.chabotmuseum.nl