Het is fascinerend om te zien hoe vanuit niets, iets wordt gemaakt

Neshon Venetiaan

Time Window Neshon Venetiaan Foto Jordy Évora.jpg
Foto: Jordy Évora

In ateliercomplex Time Window wordt veel videokunst en performance art gemaakt. Neshon Venetiaan werkt er als projectondersteuner, naast zijn werk als productieleider bij Theater Zuidplein en voor O. Festival. Steeds weer weet hij vage hersenspinsels van anderen concreet te maken.

Stel jezelf eens voor: wie ben, wat maak je, wat doe je?

“Ik ben Neshon Venetiaan, 35 jaar oud en Rotterdammer, ik werk als productieleider bij Theater Zuidplein en voor het O. Festival. Als projectondersteuner ben ik onderdeel van het kunstenaarscollectief Time Window. In alles wat ik doe, maak ik hersenspinsels van anderen concreet.”

Kun je kort iets vertellen over wat Time Window is en waarom jij daarbij bent aangesloten?

“Als projectondersteuner coach ik de kunstenaars binnen Time Widow in alles waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Ik ben een sparringpartner voor makers als het gaat over de activiteiten naast het makerschap zelf. Ook zorg ik samen met een aantal andere “Widdies” voor de organisatie van onze evenementen. Ik houd van de dynamiek binnen het collectief. Ik, als niet-maker, raak ontzettend geïnspireerd door de ideeën en uitingen de ik hier zie.”

Wat typeert jouw werk? En jouw werkwijze?

“Ik weet kluwen ideeën te ontwarren en tot een samenhangende deken te breien. Ik concretiseer, door projectplannen te maken, evenementen te organiseren en met kunstenaars en instanties samen te werken. Ik denk graag mee, ben recht door zee en niet van ‘nee’.”

Wat zien bezoekers van GRAW bij Time Window?

“Ze zien the heart and soul van ons collectief. Ons huis is de plek waar ideeën ontstaan én vorm krijgen. Je ziet een mix aan kunstwerken en voorstellingen in verschillende disciplines. Laat je vooral verrassen en inspireren!”

Wat mogen bezoekers niet missen? Waarom?

“Ik hoop dat er veel mensen nieuwsgierig zijn naar de wereld van de kunstenaar en zich erdoor laten inspireren. Mijn tip is om vooral plekken in de stad te bezoeken waar je normaal niet komt.”

Wil je nog iets anders kwijt?

“Er bestaat niet mooiers dan vanuit het niets, iets te maken. Ik vind dat fascinerend. Kunst is overal om ons heen en ontwerp schuilt in alledaagse dingen. Die diversiteit zie je tijdens het atelierweekend. Het is een mooi moment om binnen te kijken op plekken waar ideeën en werken ontstaan. Het is een ode aan de kunst zelf.”

timewindow.nl

Time Window, Teilingerstraat 120