Haute Photographie

Museale fotografie zoekt kopers

Haute Photographie keert terug naar de Rotterdam Art Week in 2019. Haute, de beurs opgezet als museale expositie, zal wederom nieuwe ervaringen voor verzamelaars en fotografie liefhebbers creëren.

Haute Photographie vindt plaats van 7 t/m 10 februari 2019 in LP2 in Rotterdam. Dit jaar zal de beurs 14 deelnemende galeries uit binnen- en buitenland hebben en keren de Focus Exhibitions, evenals de vooraan- staande boekenmarkt terug. Het educatieve programma, gemaakt in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, zal deze editie verder uitgebreid worden.

Yoshinori Mizutani, Rain, Ibasho
Yoshinori Mizutani, Rain, Ibasho
Bird, from the series Congo Tales, 2017© Pieter Henket, Kahmann Gallery
Bird, from the series Congo Tales, 2017© Pieter Henket, Kahmann Gallery


Veelbelovende fototalenten debuteren in Rotterdam

Het programma geeft veelbelovende kunstfotografen een platform om hun werk te tonen te midden van gerenommeerde kunstenaars en galeries op Haute Photographie 2019, tijdens Art Rotterdam Week. De geselecteerde kunstenaars presenteren van 7 t/m 10 februari een selectie werken in LP2 in Las Palmas, Rotterdam.

Haute Talent ondersteunt zes fotografen die onlangs zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies of recent zijn begonnen als autonome kunstfotografen. De geselecteerde kunstenaars voor de 2019 editie van het Haute Talent Programma zijn: Lisette Appeldorn, Bilen Bilen, Lucas Hardonk, Nora Papp, Merel Schoneveld en Joost Termeer.

Haute Photographie

7 – 10 February 2019

LP2 in Las Palmas, Rotterdam

Openingstijden: do t/m za 10.00 - 19.00 | zo: 10.00 - 17.00

Tickets: volwassenen € 15,- www.haute-photographie.com

Alfredo Jaar toont universele emoties

Het is de wereldberoemde foto van de Nederlandse fotograaf Koen Wessing uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum die centraal staat in de installatie ‘Shadows’ van de gerenommeerde Chileense kunstenaar Alfredo Jaar. Het betreft één aangrijpend beeld van twee huilende vrouwen in Nicaragua, die zojuist hebben vernomen dat hun vader is vermoord. In dit recente werk transformeert Jaar de verbeelding van universele emoties als verdriet en wanhoop tot vage contouren die uiteindelijk verdwijnen in een hemels, oogverblindend licht. ‘Shadows’ is het tweede werk in een nog te voltooien drieluik over iconische persfoto’s.
De tentoonstelling ‘Shadows’ opent tijdens de Rotterdam Art Week en is
tot en met 12 mei 2019 te zien in het Nederlands Fotomuseum.

01_Alfredo Jaar.jpg
Alfredo Jaar, Shadows, 2014. Original photograph by Koen Wessing (1942-2011): Estelí, Nicaragua, September - 1978 © Koen Wessing / Nederlands Fotomuseum, Rotterdam - Courtesy Galerie Lelong & Co., New York, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam, and the artist, New York.